3.5.07

5η Θερινή Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα



Η μουσική πράξη δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα εντατικής εξάσκησης και δεξιοτεχνίας, είναι ένα είδος υπέρβασης της καθημερινότητας που κάνει τη ζωή όλων μας ακόμη πιο όμορφη και ποιοτική. Με βάση αυτό το σκεπτικό, οι Melos Brass και οι προσκεκλημένοι καθηγητές, διεθνώς αναγνωρισμένοι σολίστ, αναλαμβάνουν το ρόλο του δασκάλου και δίνουν σε μαθητές την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι εκφραστές της Τέχνης του Ορφέα. Από τη μουσική θεωρία στην πράξη, λοιπόν, στην "Θερινή Μουσική Ακαδημία" στο νησί της Κέρκυρας...



Το Κουιντέτο Melos Brass, σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οργανώνουν την 5η Θερινή Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα, που θα γίνει τον Ιούλιο του 2007 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Τα σεμινάρια των χάλκινων πνευστών και κρουστών οργανώνονται από 1 - 7 Ιουλίου, ενώ τα σεμινάρια ξύλινων πνευστών, από 3 - 10 Ιουλίου.




Επιπροσθέτως, έναν κύκλο σεμιναρίων οργανικής μουσικής έχουν αναλάβει και καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου.




Οι μαθητές από την πλευρά τους - ανεξάρτητα από την ηλικία τους και το επίπεδο των μουσικών τους γνώσεων- έχουν την ευκαιρία, εκτός από τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, να γίνουν οι ίδιοι μέλη μουσικών σχημάτων πνευστών και να δώσουν συναυλίες που σε καθημερινή βάση έχουν προγραμματιστεί από την 1η έως τη 10η Ιουλίου.




Αυτή την χρονιά, καλεσμένοι είναι οι διεθνούς φήμης καθηγητές και σολίστ

Reinhold Friedrich, Greg Jones, Frits Damrow (τρομπέτα)
Hector McDonald
(κόρνο),
Michel Becquet, Christian Lindberg, Ben van Dijk, Jörgen van Rijen (τρομπόνι),
Jens Bjorn-Larsen
, Hendrik Jan Renes (τούμπα),
Sotaro Fukaishi (ευφώνιο),
Δημήτρης Δεσύλλας
(τύμπανα),
Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο),
Γιώργος Φαρούγγιας (φαγκότο),
Thomas Indermühle
και Σπύρος Κοντός (όμποε),
Ρία Γεωργιάδου και Robert Aitken (φλάουτο)


MELOS BRASS
Σωκράτης Άνθης: τρομπέτα
Παναγιώτης Καίσαρης: τρομπέτα
Αντώνης Λαγός: κόρνο
Σπύρος Φαρούγγιας: τρομπόνι
Γιώργος Ραράκος: τούμπα, ευφώνιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: