12.5.07

Μουσικό Χωριό 2007


Η Εταιρία Μουσικών Παρεμβάσεων arTree, σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ, το Δήμο Αρτέμιδος και τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου, διοργανώνουν, για 2η συνεχή χρονιά το «Μουσικό Χωριό».

Η διοργάνωση στοχεύει στην προγραμματισμένη ή και αυθόρμητη εκτέλεση μουσικών έργων και την παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και
projects μεταξύ διεθνών καλλιτεχνών.

Παράλληλα, προσφέρει 16 εργαστήρια/
master-classes ομαδικής δράσης, τα οποία συντονίζονται από έλληνες και αλλοδαπούς καλλιτέχνες με αναγνωρισμένη δράση στο χώρο της σύγχρονης ή ιστορικής δημιουργίας και εκτέλεσης. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων στο σύνολο τους αποβλέπουν σε ευρείες και ουσιαστικές προσεγγίσεις της μουσικής τέχνης, ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπους τομείς που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στα ελληνικά προγράμματα μουσικών σπουδών.

Όλα τα παραπάνω θα διαδραματιστούν σε έναν τόπο με μακραίωνη και σημαντική ιστορία, όπου η υψηλή αισθητική δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στην πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, αλλά και στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον που τον περιβάλλει. Οι προσωρινοί κάτοικοι του «Μουσικού Χωριού», πέρα από τις γνώσεις που θα αποκομίσουν, θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν ενεργητικοί ή παθητικοί συμμέτοχοι πολλών μουσικών παραστάσεων, που θα λάβουν χώρα σε σπίτια και αυλές του χωριού, σε πλατείες και ξέφωτα του δάσους. Θα λάβουν μέρος σε κοντινές πεζοπορίες / εκδρομές, μαζί με τους διδάσκοντες και τα ανάλογα μουσικά όργανα. Τέλος, θα απολαύσουν τις συνθήκες διαμονής σε παραδοσιακούς ξενώνες του χωριού και θα γευτούν τη πηλιορείτικη κουζίνα και την ιεροτελεστία της τσιπουροποσίας στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ως συντονιστές αυτής της νεοσύστατης μουσικής κοινότητας, σας καλούμε να συμμετέχετε είτε ως ενεργά μέλη είτε ως επισκέπτες. Αποσκοπώντας όχι σε ένα φεστιβάλ ‘κλειστού τύπου’ ή σε μία τουριστική γιορτή, αλλά σε μία δημιουργική συμβίωση μεταξύ καλλιτεχνών, μουσικόφιλων, ανθρώπων του χωριού και φυσικού περιβάλλοντος, ελπίζουμε στη δημιουργία ενός θεσμού που θα ενδυναμώσει την δημιουργικότητα μας αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Θύμιος Ατζακάς
Κώστας Μακρυγιαννάκης
Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης


ΤΟ ΧΩΡΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & MASTER-CLASSES

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΩΜΕΝΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΧΟΡΗΓΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: